De Three Lions liggen nog steeds op koers om de wereldbeker naar 'home' te brengen. Engeland versloeg in een heetgebakerde achtste finale Colombia na strafschoppen.

De ploeg van bondscoach Gareth Southgate staat zaterdag in de kwartfinale tegenover Zweden.

Kane
Spannend was het zeker. Na de 0-1 vanaf de penaltystip door Harry Kane, zijn zesde van het toernooi alweer, leek er weinig aan de hand voor de Engelsen.

De eilandbewoners waren niet echt in de problemen geweest, creëerden kansen en hielden zich knap staande in een duel dat bol stond van overtredingen.

Mina
Toen brak de 93ste minuut aan. Verdediger Yerry Mina, ook al trefzeker tegen Senegal, kopte binnen bij de tweede paal, waar Kieran Trippier zijn hoofd niet meer goed onder de bal kreeg: 1-1.

Colombia greep de laatste strohalm en ging met een licht psychologisch voordeel de verlenging in.

Daarin werd niet meer gescoord, zodat strafschoppen uitkomst moesten brengen. Zes keer (!) eerder liep dat voor Engeland slecht af op een groot toernooi.

Home?
Deze maal niet, zelfs niet toen Jordan Henderson miste. Mateus Uribe trof de lat, Jordan Pickford pakte de pingel van Carlos Bacca en Eric Dier benutte de beslissende wél.

Zo schudde Engeland eindelijk dat penaltytrauma van zich af en wacht eindelijk weer eens een kwartfinale op een WK voor het voetbalgekke land, dat al weken schreeuwt dat de wereldbeker 'it's coming home!'  (FOX Sports)