Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion - © ANP

Abe Lenstra Stadion dicht na bommelding

4 juli 2018
Het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen is woensdagochtend gesloten in verband met een bommelding aan het adres van de club. In en rondom het stadion is met speurhonden gezocht, meldt de politie.

Binnen en buiten het stadion van sc Heerenveen is tot nog toe niets aangetroffen. Aan het begin van de middag werd het stadion en de gebouwen van Sportstad Heerenveen vrijgegeven, aldus de politie.

Een woordvoerder van Heerenveen wil niet zeggen bij wie de melding binnenkwam of hoe laat, maar hij vertelt wel dat rond 05.30 uur al medewerkers van de club en beheerder Sportstad Heerenveen bij elkaar kwamen. Daarbij is het pand veiliggesteld om zeker te weten dat er niemand aanwezig was. Vervolgens is alles met lint afgezet en kwam de politie.

Wie achter de bommelding zit, wordt nog onderzocht. In het complex zitten het stadion, dat Heerenveen huurt van Sportstad, een school van Friesland College en een turnhal met kantoren van Sportstad. 

"In de school is niet gezocht. We richten ons op het stadion en rondom het stadion." Om 11.30 uur werd het onderzoek afgerond. (FOX Sports/ANP)