Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo - © Pro Shots

Sensatie compleet: Cristiano Ronaldo valt voor Oude Dame

10 juli 2018
Cristiano Ronaldo is binnenkort te bewonderen in de Serie A. Juventus neemt de sterspeler van Real Madrid over.

De Portugees (33) zette zijn handtekening onder een vierjarig contract in Turijn. ​De Oude Dame ​maakt naar verluidt honderd miljoen euro over aan Real Madrid, Ronaldo zelf gaat 30 miljoen euro per jaar opstrijken in Noord-Italië. 

  

Recordtransfer
Ronaldo kwam in de zomer van 2009 voor het toenmalige recordbedrag van 94 miljoen euro over van Manchester United naar de Spaanse hoofdstad.

In zijn eerste seizoen maakte Ronaldo de hooggespannen verwachtingen direct waar. Hij scoorde 26 keer in de competitie en vond in zes Champions League-wedstrijden zevenmaal het net.

De seizoenen erna ging CR7 pas echt los. In zijn tweede jaar in Madrid scoorde Ronaldo 40 competitietreffers en krikte hij zijn totaal met een handvol doelpunten in de beker en Champions League zelfs op naar 53. 

Ook in het restant van zijn periode bij Real Madrid bleef Ronaldo de wereld verbazen. In negen seizoenen tijd kwam Ronaldo tot 438 wedstrijden voor de Koninklijke, waarin hij tot het waanzinnige aantal van 450 doelpunten kwam. 

Overvolle prijzenkast
De aanblijvende doelpuntendrift van Ronaldo hielp de Spaanse recordkampioen aan onder meer twee keer de Copa del Rey, twee landskampioenschappen en liefst viermaal de Champions League.

De eerste Champions League-triomf in het 'tijdperk Ronaldo', in 2014, zal men ongetwijfeld het meest bijblijven. Een 4-1 zege op stadgenoot Atlético Madrid betekende de tiende eindzege voor Real in het Europese miljoenenbal. Mede dankzij een rake penalty van Ronaldo werd de langverwachte ​La Décima ​waarheid in Madrid.(FOX Sports)

Real Madrid treft Juventus al op 4 augustus tijdens de International Champions Cup 2018, de wedstrijd is live te zien op FOX Sports