Nigel Bertrams
Nigel Bertrams - © Pro Shots

Nigel Bertrams vertrekt naar Nordsjaelland

6 juli 2018
Nigel Bertrams vertrekt na één seizoen bij NAC Breda. De keeper maakt de overstap naar het Deense FC Nordsjaelland, waar hij een contract tekent voor vier jaar.

De 25-jarige Bertrams kwam vorige zomer transfervrij naar Breda, nadat hij zijn opleiding had genoten bij PSV en via Willem II uiteindelijk bij de Parel van het Zuiden belandde. Bij NAC startte hij het seizoen als reservekeeper, maar gedurende het seizoen werkte hij zich op tot eerste doelman. Een schorsing in december en januari zat hem nog even dwars, maar daarna was hij de onbetwiste nummer één onder de lat bij NAC en groeide hij uit tot een betrouwbare sluitpost. In totaal speelde Bertrams zestien duels voor NAC waarin hij vier keer de nul hield.

Technisch Directeur Hans Smulders: "NAC is bij uitstek een club waar spelers komen om zich te ontwikkelen als voetballer en als mens. Als dat goed gaat, komt er vroeg of laat een club waar een mooi avontuur aan vastzit. Dat is voor Nigel nu het geval met Nordsjaelland. Hij heeft het afgelopen jaar mooie stappen gezet in zijn ontwikkeling en kan nu de volgende stap in zijn carrière maken. Als een speler zo'n stap kan maken, zijn we altijd bereid mee te denken, mits ook aan onze voorwaarden wordt voldaan. Dat was hier het geval. Wij wensen Nigel heel veel succes met dit mooie avontuur."

Bertrams: "Het afgelopen jaar was voor mij ontzettend waardevol, op veel verschillende vlakken. De kans die ik hier heb gekregen en gepakt, heeft deuren geopend naar nieuwe avonturen. Eén van die deuren leidde naar Denemarken: FC Nordsjaelland om precies te zijn. De club speelt in de top van de Deense competitie en begint binnenkort aan de voorronde van de Europa League. Voor mij is dat een kans die ik met beide handen aan wil grijpen. Ik wil iedereen bedanken voor de mooie tijd bij NAC en de ontwikkeling die ik hier heb mogen doormaken.” (ANP)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 ADO Den Haag 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Ajax 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 Feyenoord 0 0 0
9 Fortuna Sittard 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
11 PEC Zwolle 0 0 0
12 PSV 0 0 0
13 RKC Waalwijk 0 0 0
14 Sparta Rotterdam 0 0 0
15 VVV-Venlo 0 0 0
16 Vitesse 0 0 0
17 Willem II 0 0 0
18 sc Heerenveen 0 0 0