Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens vecht zich naar vierde ronde Wimbledon

6 juli 2018
Kiki Bertens heeft zich voor het eerst in haar loopbaan geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. Ze klopte vijfvoudig kampioene Venus Williams, vorig jaar nog finaliste, na een lange partij in drie sets: 6-2, 6-7 (5), 8-6.

Bertens ging, nadat ze de eerste set redelijk eenvoudig naar zich toe had getrokken, bij 5-4 in de tweede set serveren voor de winst. Maar haar opslag werd gebroken door Williams, die de stand via de tiebreak gelijk trok.

In de derde set verloor Bertens meteen haar opslaggame. Heel even leek ze van slag, maar ze herstelde zich, brak terug in de vierde game waarna het in een bijzonder boeiend duel lang gelijk opging.

Bij 7-6 op de opslag van Williams kreeg Bertens dan eindelijk haar eerste matchpoint. Williams ontsnapte tweemaal maar bij de derde kans maakte Bertens een einde aan de partij.

Klasse apart
De inmiddels 38 jaar oude Williams was vorig decennium met haar zus Serena een klasse apart op Wimbledon. Tussen 2000 en 2010 wonnen zij negen van de elf titels. Vorig jaar verloor Williams in de finale van de Spaanse Garbiñe Muguruza.

Bertens haalde in 2016 de derde ronde op Wimbledon. Alleen op Roland Garros kwam ze in 2014 (vierde ronde) en 2016 (halve finales) verder dan de derde ronde.

In de vierde ronde treft ze de als zevende geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova. Zij versloeg in drie sets de Roemeense Mihaela Buzarnescu, 3-6 7-6 6-1.(FOX Sports/ANP)