België heeft ten koste van Brazilië de halve finale van het WK bereikt. In de omschakeling sloegen de Belgen genadeloos toe: 1-2.

Brazilië begon wervelend aan het duel en gunde de Belgen in de openingsfase weinig lucht. De eerste kansen waren dan ook voor de Zuid-Amerikanen, maar onder anderen Thiago Silva, die de paal raakte, had het vizier niet op scherp.

Na een klein kwartier sloeg België uit een hoekschop toe. Fernandinho werkte de scherp aangesneden corner achter zijn eigen keeper: 0-1.

Het spelbeeld veranderde na de openingstreffer amper. Brazilië was aan de bal en creëerde een handvol kansen, maar de Belgen bleven levensgevaarlijk op de counter.

Waar ze in de slotfase tegen Japan het schoolvoorbeeld van een perfecte counter toonden, deden ze dat tegen Brazilië doodleuk over. Na een halfuur spelen was Kevin de Bruyne het eindstation van een counter en de middenvelder van Manchester City ramde de bal diagonaal hard achter Alisson Becker. 

Tweede helft
In de rust bracht bondscoach Tite met Roberto Firmino een nieuwe kracht binnen de lijnen. Het was echter invaller Renato Augusto die een kwartier voor tijd zijn stempel op de wedstrijd drukte: hij kopte op aangeven van Philippe Coutinho de aansluitingstreffer binnen.

Na het doelpunt van Augusto bleef Brazilië de druk opvoeren, maar mede dankzij een sterk optreden van Thibaut Courtois kwam de gelijkmaker er niet.

Zodoende plaatst België zich voor de tweede keer in de historie voor de halve finale van een WK. Daarin ontmoet het Frankrijk, dat eerder op de dag met 2-0 te sterk was voor Uruguay. (FOX Sports)

Gerelateerd