Rafael Nadal
Rafael Nadal - © Pro Shots

Nadal zonder problemen door op Wimbledon

7 juli 2018
Rafael Nadal heeft op overtuigende wijze de vierde ronde bereikt op Wimbledon. De als tweede geplaatste Spanjaard speelde nagenoeg foutloos en gunde de negentienjarige Australiër Alex De Minaur slechts zeven games: 6-1, 6-2, 6-4.

De nummer twee van de plaatsingslijst achter Roger Federer en nummer 1 van de wereld treft in de vierde ronde de winnaar van de partij tussen de als 19e geplaatste Italiaan Fabio Fognini en de Tsjech Jiri Vesely.

Met Nadal gingen nog drie geplaatste spelers relatief eenvoudig door naar de tweede week van Wimbledon.

Del Potro
De als vijfde geplaatste Argentijn Juan Martin Del Potro was in drie sets klaar met de Fransman Benoît Paire: 6-4, 7-6 (4), 6-3.

De als negende geplaatste Amerikaan John Isner versloeg in drie sets de Roemeen Radu Albot. Milos Raonic, de Canadese nummer 12 van de plaatsingslijst moest een set afstaan aan de Oostenrijker Dennis Novak.

Zverev sneuvelt in derde ronde op Wimbledon
Alexander Zverev is verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van het mannenenkel op Wimbledon. De Let Ernests Gulbis, de nummer 138 van de wereld, was in vijf sets te sterk voor de als vierde geplaatste Duitser: 7-6, 4-6, 5-7, 6-3, 6-0.

 

Djokovic
Drievoudig Wimbledon-winnaar Novak Djokovic heeft in vier sets gewonnen van de Brit Kyle Edmund. De Servische tennisser, als twaalfde geplaatst, leek een lastige partij tegemoet te gaan na het verlies van de eerste set, maar wist daarna zijn tegenstander en het chauvinistische Britse publiek het zwijgen op te leggen.

Djokovic won uiteindelijk vrij eenvoudig met de setstanden 4-6, 6-3, 6-2 6-4. In de vierde ronde treft de voormalig nummer 1 van de wereld de Rus Karen Tsjatsjanov, de nummer 40 van de wereld. (ANP)

 

Gerelateerd