Kroatië grijpt het laatste ticket voor de halve finale
Kroatië grijpt het laatste ticket voor de halve finale - © Pro Shots

Kroatië na zenuwslopende penaltyserie langs Rusland

7 juli 2018
Kroatië heeft het laatste te verdelen ticket voor de halve finale van het WK gegrepen. Nadat de stand na een slijtageslag van 120 minuten 2-2 was, namen de Kroaten de strafschoppen beter (3-4).

Ivan Rakitic werd opnieuw de gevierde man bij de Kroaten. De middenvelder van FC Barcelona schoot - net als tegen Denemarken in de achtste finale - de winnende strafschop binnen. 

Emotionele achtbaan
Het duel tussen Rusland en Kroatië ontpopte zich tot een ware emotionele achtbaan. Waar in de eerste helft passie en strijd vochten om voorrang, nam in het tweede bedrijf de angst voor een tegentreffer de overhand. Daarom was het niet gek dat de ruststand ook na 90 minuten nog op het scorebord stond: 1-1.

Er werd dit WK nog niet gescoord in de verlenging, maar Rusland en Kroatië maakten daar gezamenlijk een einde aan. Eerst leek de scorende Domagoj Vida de matchwinner te worden, maar Mario Fernandes nam hem die titel in de 117e minuut af door een voorzet van Alan Dzagoev tot doelpunt te promoveren.

​Wederom strafschoppen
De gelijkmaker van Fernandes betekende ook dat een strafschoppenserie wederom een winnaar moest gaan aanwijzen. Rusland nam in de achtste finale de strafschoppen beter dan Spanje, Kroatië klopte als gezegd Denemarken.

Dat kunstje deden de Kroaten tegen het gastland over en dus grijpen zij het laatste ticket voor de halve finale. Daarin treft Kroatië Engeland, dat zaterdagmiddag met 0-2 won van Zweden. (FOX Sports)