UFC 226: Saki vs. Rountree Jr.

Saki KO in eerste ronde, Cormier dubbel kampioen

8 juli 2018
Gökhan Saki is er niet in geslaagd zijn tweede gevecht in de UFC te winnen. In de eerste ronde kreeg Khalil Rountree Jr. de Nederlands-Turkse vechter neer en won via knock-out.

Het is een teleurstellende nederlaag voor de voormalig kickbokser, die vorig jaar in Saitama, Japan indruk had gemaakt tegen Henrique da Silva. Toen was hij binnen een ronde klaar met zijn tegenstander. 

Voor Roundtree Jr. is het de derde overwinning in vier laatste partijen. Alleen tegen Michał Oleksiejczuk verloor de Amerikaan, maar die nederlaag werd teruggedraaid na een positieve dopingtest van Oleksiejczuk.

Main event
In het zwaargewicht versloeg Daniel Cormier kampioen Stipe Miocic. Door de overwinning heeft Cormier nu twee kampioensriemen: in het zwaargewicht en het lichtzwaargewicht, waar hij al kampioen was.

Miocic verdedigde voor zijn nederlaag tegen Cormier drie keer met succes de titel in het zwaargewicht, waaronder tegen Alistair Overeem. Nu moet de Amerikaan met Kroatische roots zich weer bewijzen.

Voor Cormier is het een ongekend succes: hij verloor slechts twee keer in 23 partijen, beide keren van Jon Jones. De tweede nederlaag werd echter teruggedraaid nadat ook Jones betrapt werd op doping. (FOX Sports)

Gerelateerd