Fernando Hierro
Fernando Hierro - © Pro Shots

Hierro keert na mislukt WK niet terug bij Spaanse bond

8 juli 2018
Fernando Hierro vertrekt bij de Spaanse voetbalbond. Hij leidde de Spaanse ploeg tijdens het WK als interim-bondscoach, maar keert na het mislukte toernooi niet terug in zijn oude functie als technisch directeur.

Hierro werd daags voor de start van het WK aangewezen als opvolger van Julen Lopetegui, die zonder overleg met de Spaanse bond zijn handtekening zette onder een contract bij Real Madrid. Dit schoot bij de bond in het verkeerde keelgat, waarna werd besloten Lopetegui op straat te zetten.

Spanje eindigde onder de 50-jarige Hierro in een groep met Portugal, Marokko en Iran weliswaar als groepswinnaar, maar moest in de achtste finales na strafschoppen haar meerdere erkennen in Rusland. 

"Hij wil nieuwe professionele uitdagingen aangaan", sprak de bond in een verklaring. Hierro wordt bedankt voor zijn inzet en het feit dat hij onder 'buitengewone omstandigheden' akkoord ging met het verzoek de Spaanse ploeg te leiden op het WK.

Hierro was eerder van 2007 tot en met 2011 technisch directeur, een succesvol dienstverband waarin Spanje zowel de Europese- als de wereldtitel veroverde. In 2017 begon hij aan een tweede periode waaraan nu onverwacht snel een einde komt. (FOX Sports/ANP)