Ozzie Albies
Ozzie Albies - © Pro Shots

USA Update - Jansen en Albies naar All-Star Game, homerun Profar

9 juli 2018
Kenley Jansen en Ozzie Albies vertegenwoordigen de National League in de MLB All-Star Game. De twee Nederlanders zijn door de fans in het team gekozen.

Albies moet genoegen nemen met een reserverol als tweede honkman. Lang leek hij genoeg stemmen te krijgen om te gaan starten in zijn eerste All-Star Game, maar Javier Baez van Chicago Cubs ging hem in de laatste weken toch nog voorbij.

 

Het is het derde jaar op rij voor Jansen dat hij zich bij de wedstrijd tussen de beste spelers uit de National League en de American League mag melden. 

Er kan nog een derde Nederlander zich gaan melden bij de All-Star Game in Washington D.C. Andrelton Simmons is samen met vier andere spelers kanshebber in de 'Final Vote'.

Profar
Jurickson Profar heeft geen uitnodiging gehad voor de All-Star-wedstrijd, maar de Nederlander was wél belangrijk voor Texas Rangers. Hij opende de dans in Detroit tegen de Tigers. Uiteindelijk wonnen de Rangers met 3-0.

Ramsey overleden
Boston Celtics rouwt om de dood van Frank Ramsey. De Amerikaanse basketballer overleed zondag op 86-jarige leeftijd. Ramsey veroverde met de Celtics tussen 1957 en 1964 liefst zeven titels in de NBA.

De Amerikaan staat bekend als de eerste 'sixth man' in de NBA. Hoewel Ramsey werd gezien als een van de beste spelers van de Celtics, begon hij meestal toch het liefst op de bank. Als prominente invaller drukte hij dan vaak alsnog zijn stempel op de wedstrijd. Ramsey speelde 623 wedstrijden voor de Celtics, waarin hij gemiddeld 13,4 punten maakte. (FOX Sports/ANP)

Baltimore Orioles - New York Yankees zie je vanaf 22.00 uur LIVE op FOX Sports 6