Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Zelfverzekerde Bertens stuurt ook Pliskova naar huis

9 juli 2018
Kiki Bertens blijft stunten op Wimbledon en heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Maandag maakte zij korte metten met Karolina Pliskova: 6-3, 7-6(1).

Daarmee is de laatste top tien-speelster uitgeschakeld en ligt de titel voor het grijpen. Zevenvoudig winnares Serena Williams - als 25ste geplaatst - zit nog wél in het toernooi.

Bertens is met de plek bij de laatste acht de eerste Nederlandse sinds Michaëlla Krajicek (2007), die de kwartfinales van Wimbledon heeft bereikt. Bertens bereikte in 2016 op Roland Garros de halve finales.

Aanval
Op het heilige gras van Wimbledon kwam de Tsjechische er amper aan te pas. Met het 'nieuwe' aanvalsspel had Bertens de gehele partij de overhand. In de eerste set moest Bertens alleen op 3-2 een break toestaan, maar dat pareerde de 26-jarige Bertens met drie games op rij, waarvan twee breaks.

In de tweede set kreeg Bertens iets meer moeite. Ondanks vier breakpoints tegen kon Bertens na een lange game haar service behouden en een game later sloeg Bertens zelf wel toe op de service van Pliskova. 

Nadat Pliskova er na een break op de service van Bertens er toch nog een tie-break uit wist te slepen sloeg Bertens alsnog toe.

Outsider
Nu bijna alle toppers naar huis zijn is er nog maar een favoriet over: Serena Williams. Verder zijn er alleen nog maar outsiders, waar de als twintigste geplaatste Bertens zeker toe behoort.

In de vorige ronde versloeg Bertens nog Venus Williams, die als negende was geplaatst.

De volgende tegenstander is de winnaar van de partij tussen de als dertiende geplaatste Duitse Julia Goerges en de Kroatische Donna Vekic. (FOX Sports)