Roger Federer
Roger Federer - © FOXSports.NL

Federer geeft opnieuw geen set af

9 juli 2018
Roger Federer heeft ook in zijn vierde partij op Wimbledon geen set afgegeven.

De achtvoudig winnaar, in Londen als eerste geplaatst, rekende in drie bedrijven af met de Fransman Adrian Mannarino, de nummer 26 van de wereld. Dat gebeurde met de cijfers 6-0, 7-5, 6-4.

De Zwitser overrompelde zijn tegenstander in de eerste set. "Die won ik heel gemakkelijk en dat gaf veel vertrouwen voor de rest van de partij'', zo keek de nummer twee van de wereld terug.

"Ik wist echter ook dat Adrian veel beter kan dan hij in die fase liet zien en dat bleek ook wel in de rest van de wedstrijd. Gelukkig heeft hij het niet al te spannend kunnen maken, al was hij soms dicht bij de setwinst.''

Met vertrouwen keek Federer vooruit. "Ik lig op schema. Er zijn nog wel dingen die beter kunnen, maar dat komt vaak wel naarmate het toernooi vordert. Zwaardere tegenstanders roepen vaak het beste in mij boven.''

Nadal geeft Vesely geen kans
Ook Rafael Nadal heeft vrij gemakkelijk de kwartfinale bereikt. De Spanjaard, nummer 1 van de wereld en nummer 2 van de plaatsingslijst, won eenvoudig van Jari Vesely. De Spaanse favoriet versloeg de Tsjechische nummer 93 van de ranking in drie sets, 6-3, 6-3, 6-4. 

Nadal speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de partij tussen Juan Martín Del Potro en Gilles Simon, die werd na drie sets afgebroken omdat het te donker werd. Del Potro leidde op het moment van staken met 2-1 in sets: 7-6, 7-6, 5-7. De partij wordt dinsdag uitgespeeld.

Djokovic dendert door 
Drievoudig kampioen Novak Djokovic heeft eveneens de kwartfinales gehaald op Wimbledon. De Servische tennisser was in de vierde ronde duidelijk sterker dan de Rus Karen Chatsjanov, de nummer 40 van de wereldranglijst. Djokovic zegevierde na een uur en drie kwartier in drie sets: 6-4, 6-2, 6-2.

Djokovic, die eindelijk verlost lijkt van veel blessureleed, is in Londen als twaalfde geplaatst. Hij strandde vorig jaar in de kwartfinales. Zijn volgende tegenstander is de Japanner Kei Nishikori. (FOX Sports/ANP)