Xander Bogaerts en J.D. Martinez begroeten elkaar na de homerun van Martinez
Xander Bogaerts en J.D. Martinez begroeten elkaar na de homerun van Martinez - © ANP

USA Update - Bogaerts wint Oranje-onderonsje, Lakers hopen op gloriejaren

10 juli 2018
Boston Red Sox is aan een uitstekende serie bezig in de MLB. De ploeg van Xander Bogaerts won met 5-0 van Texas Rangers en pakte daarmee de zevende zege op rij en de 63ste in totaal.

Daarmee staan de BoSox bovenaan in de MLB. 

Twee homeruns waren genoeg voor de ploeg uit Massachussetts om de Texanen te verslaan. Aangewezen slagman Steve Pearce - vorige week overgekomen van Toronto Blue Jays - opende de score met een homerun in de eerste inning en zorgde daarmee voor twee punten.

In de achtste inning zette J.D. Martinez drie punten op het scorebord met een ​dinger​. Het was zijn 28ste homerun van het seizoen, de meeste in de MLB.

Bogaerts kwam in vier slagbeurten niet tot een honkslag. Aan de andere kant zag Jurickson Profar met een honkslag en een vrije loop wel kans om zich te laten gelden, maar zijn teamgenoten wisten hem niet binnen te slaan.

Glorie
Voorzitter Earvin 'Magic' Johnson van Los Angeles Lakers hoopt met het aantrekken van LeBron James een nieuwe glorietijd voor zijn club in te luiden. Vorige week bracht het management van 'King James' al naar buiten dat de Amerikaanse topbasketballer naar LA verhuist, maandagavond volgde de bevestiging van de Lakers. 'The King has arrived', schreef de club op Twitter.

"LeBron is speciaal, hij is de beste basketballer ter wereld", zei Johnson, zelf een vijfvoudig NBA-kampioen met de Lakers. "Hij is een geboren leider, bij wie het alleen maar draait om winnen. De komst van LeBron brengt ons een grote stap dichter bij een terugkeer in de play-offs en in de NBA-finale."

De Lakers werden zestien keer kampioen in de NBA, maar de laatste titel dateert uit 2010, uit het tijdperk van Kobe Bryant.

De afgelopen vijf jaar wist de gevallen grootmacht zich zelfs niet te plaatsen voor de play-offs. De 33-jarige James, die een vierjarig contract ondertekende ter waarde van ruim 132 miljoen euro, moet het succes terugbrengen in LA. (FOX Sports/ANP)