Karim El Ahmadi
Karim El Ahmadi - © Pro Shots

"Ik heb de Feyenoorders in mijn hart gesloten"

10 juli 2018
Karim El Ahmadi maakte maandag bekend definitief te vertrekken bij Feyenoord. De aanvoerder begint aan een avontuur bij het Saoedi-Arabische Al-Ittihad.

Daarmee komt er definitief een einde aan een tijdperk in Rotterdam. De 33-jarige El Ahmadi speelde er in totaal acht seizoenen. Nadat hij in de zomer van 2008 overkwam van FC Twente speelde hij in de daaropvolgende vier seizoenen 94 competitiewedstrijden, waarin hij vier doelpunten maakte.

El Ahmadi werd tijdens de tweede helft van het seizoen 2010/'11 voor een half jaar verhuurd aan Al Ahli uit Dubai. De Marokkaans international verruilde Feyenoord vervolgens in 2012 voor Aston Villa, om twee jaar later weer terug te keren in Rotterdam.

"Feyenoord heeft me gevormd"
"Ik ben me door de jaren heen steeds meer Rotterdammer gaan voelen en heb de Feyenoorders in mijn hart gesloten", aldus El Ahmadi in een reactie op de website van de club.

"De cultuur hier heeft me verder gevormd als mens. Vooral het kampioenschap is een hoogtepunt dat ik nooit meer zal vergeten. Feyenoord heeft zich altijd correct naar mij opgesteld en ook nu weer bij het mogelijk maken van deze overstap. Ik heb hier een fantastische tijd gehad en kan met een voldaan gevoel vertrekken."

Gouden Schoen
El Ahmadi pakte in zijn tijd bij Feyenoord eenmaal de landstitel en twee keer de KNVB Beker. In het kampioensjaar 2016/'17 werd hij beloond met de Gouden Schoen, de prijs voor voetballer van het jaar in de Eredivisie. (FOX Sports)

Lartey Sanniez van Ajax naar N.E.C.

10 juli 2018
Lartey Sanniez van Ajax naar N.E.C.
N.E.C. heeft Terry Lartey Sanniez aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige verdediger beschikte over een aflopend contract bij Ajax en tekent...