Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Doek valt voor Bertens op Wimbledon

10 juli 2018
Kiki Bertens heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finales van Wimbledon. Julia Görges was in drie sets te sterk: 3-6, 7-5, 6-1.

Görges neemt het donderdag in de halve finales op tegen Serena Williams, die won van Camila Gorgi: 3-6, 6-3, 6-4. 

Görges kon in de eerste set lang aanhaken bij het verzorgde spel van Bertens, maar één keer serviceverlies gelijk fataal: de Nederlandse pakte het buitenkansje met beide handen aan en serveerde naar setwinst.

In de tweede set drong de Duitse aan en brak ze de service van Bertens op een 2-1 stand. De Westlandse liet haar hoofd echter niet hangen en brak Görges drie games later terug. Op 6-5 was het toch raak voor Görges.

En daarmee was het verzet van Bertens gebroken. Görges won de derde set relatief simpel en mag zich verheugen op de halve finales.

Kerber
Eerder op de dag plaatste Angelique Kerber zich voor de andere halve finale. De Duitse, nummer 10 van de wereld, versloeg in de kwartfinale de jonge Russische Daria Kasatkina. Dat deed ze in twee sets, 6-3, 7-5. Kerber benutte pas haar zevende matchpoint.

In de volgende ronde speelt Kerber tegen Jelena Ostapenko. De als twaalfde geplaatste Letse, in 2017 winnares van Roland Garros, won in de kwartfinale van de Slowaakse Dominika Cibulkova, 7-5, 6-4. (FOX Sports)