Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo - © Pro Shots

Ronaldo smeekt Madrileense aanhang om begrip

10 juli 2018
In een emotionele afscheidsbrief op de website van Real Madrid smeekt de scheidende sterspeler Cristiano Ronaldo de aanhang van de 'Koninklijke' om begrip.

"Ik heb veel nagedacht en ik weet gewoon dat het tijd is voor een nieuwe fase in mijn leven, een nieuwe cyclus in mijn loopbaan", liet de 33-jarige Portugees weten nadat het al weken sluimerende nieuws over zijn overstap naar Juventus officieel bekend was gemaakt.

"Daarom heb ik club gevraagd om een transfer. Ik voel het zo en ik vraag iedereen, en met name onze fans, om me alsjeblieft te begrijpen."

"Gelukkigste jaren van mijn leven"
Ronaldo is lyrisch over zijn negen jaar in de Spaanse hoofdstad. "Deze jaren bij Real Madrid in de stad Madrid zijn mogelijk de gelukkigste van mijn leven. Ik heb alleen maar gevoelens van enorme dankbaarheid voor deze club, voor deze sport en voor deze stad. Voor alle liefde en genegenheid die ik heb gekregen, ben ik heel dankbaar."

"De druk was heel hoog bij Real, maar ik zal nooit vergeten dat ik hier op een unieke manier van voetbal heb genoten. Mijn ploeggenoten waren geweldig, zowel op het veld als in de kleedkamer."

"Real Madrid heeft mijn hart veroverd en dat van mijn familie. Dit shirt, dit logo en dit stadion Santiago Bernabéu zal ik altijd in mijn gedachten meedragen, waar ik ook ben. Iedereen bedankt en natuurlijk, zoals ik die eerste keer negen jaar geleden in ons stadion zei: Hala Madrid", sloot de ster zijn emotionele brief af. (ANP)