Makkelie
Makkelie - © ANP

Ook Makkelie actief bij Engeland - Kroatië

11 juli 2018
De Nederlandse arbitrage is goed vertegenwoordigd bij de tweede halve finale op het WK in Rusland, woensdagavond in Moskou tussen Engeland en Kroatië.

Danny Makkelie fungeert bij het duel als videoscheidsrechter in de controlekamer van de FIFA in Moskou. Maandag maakte de FIFA al bekend dat Bjorn Kuipers als vierde official op het veld dienstdoet, met Sander van Roekel als eerste reserve voor de grensrechters. De wedstrijd staat onder leiding van het Turkse arbitrageteam van Cüneyt Çakir.

Team-Kuipers maakt volgens waarnemers nog een klein kansje op de WK-finale, zondag in Moskou. Ook voor het duel om de derde plek, een dag eerder in Sint-Petersburg, zou het Nederlandse korps nog kandidaat zijn. Het feit dat het naburige België, na de nederlaag tegen Frankrijk in de eerste halve finale, om brons gaat spelen, is voor Team-Kuipers wellicht een nadeel.

Kuipers was tot dusver bij vier WK-wedstrijden in Rusland als scheidsrechter actief op het veld: Zweden - Engeland (kwartfinale), Rusland - Spanje (achtste finales), Egypte - Uruguay en Brazilië - Costa Rica (groepsfase). (ANP)