Novak Djokovic
Novak Djokovic - © Pro Shots

Djokovic pakt Nadal in zenuwslopende vijfsetter

14 juli 2018
Novak Djokovic mag zich verheugen op een finaleplaats op Wimbledon: de Serviër won in vijf sets verdeeld over twee dagen van Rafael Nadal: 6-4, 3-6, 7-6(9), 3-6, 10-8.

Djokovic neemt het zondag in de finale op tegen Kevin Anderson, die vrijdag ook vijf sets nodig had tegen John Isner. Het is de eerste keer in sinds 2015 dat Djokovic de eindstrijd op Wimbledon bereikt.

In de hoogstaande vijfde set verloor geen van beide topspelers zijn service, al waren er wel diverse breakpoints. Bij een achterstand van 8-7 overleefde Nadal zelfs een wedstrijdpunt, maar even later capituleerde hij alsnog. Djokovic leek tegen het einde van de partij, die totaal ruim 5 uur in beslag nam, net wat minder moe.

Djokovic won Wimbledon in 2011, 2014 en 2015. Nadal was bij het Engelse grandslamtoernooi de beste in 2008 en 2010. Het was de 52e ontmoeting tussen de twee spelers.

Blessureleed
Wegens een elleboogblessure stond Djokovic vorig jaar lange tijd aan de kant. Op de wereldranglijst is de Serviër teruggezakt naar de 21e plaats. De 32-jarige Anderson, die voor het eerst de finale van Wimbledon speelt, is de mondiale nummer acht. (FOX Sports/ANP)

Kerber pakt eerste Wimbledon-titel

14 juli 2018
Kerber pakt eerste Wimbledon-titel
Angelique Kerber heeft voor het eerst in haar loopbaan Wimbledon op haar naam geschreven. De dertigjarige Duitse tennisster deed dat zaterdag...