PSV is er niet in geslaagd een oefenwedstrijd tegen Neuchâtel Xamax te winnen. De landskampioen speelde tijdens een trainingskamp in Verbier met 1-1 gelijk tegen de club die onlangs naar de hoogste klasse in Zwitserland promoveerde.

Vorige week had PSV een vriendschappelijke wedstrijd tegen Anderlecht met 5-3 verloren.

Tegen Neuchâtel Xamax namen de Eindhovenaren in de 19e minuut de leiding. De treffer kwam op naam van aanvaller Steven Bergwijn. Trainer Mark van Bommel liet nieuwelingen Denzel Dumfries en Angeliño vanaf het begin meedoen. Jeroen Zoet, Nick Viergever en Jorrit Hendrix ontbraken bij PSV.

Na rust maakte de Argentijnse aanvaller Maximiliano Romero, die in de winterstop aan de selectie was toegevoegd, zijn debuut voor PSV. Arbenit Xhemajli maakte gelijk voor Neuchâtel Xamax.

PSV oefent woensdag tegen Galatasaray. De ploeg van Van Bommel neemt het zaterdag 4 augustus in de strijd om de Johan Cruijff Schaal op tegen bekerwinnaar Feyenoord. (ANP)

België simpel naar brons op WK

14 juli 2018
België simpel naar brons op WK
België heeft het WK met een derde plaats afgesloten. De 'Rode Duivels' waren in de troostfinale van de mondiale eindronde in Rusland te sterk...