Bryce Harper
Bryce Harper - © ANP

USA Update - Hometown hero Harper wint Home Run Derby

17 juli 2018
Bryce Harper mag zich een jaar de homerun-koning van de MLB noemen. De speler van Washington Nationals won in eigen huis de Home Run Derby op een recordavond: in totaal werden er 221 homeruns geslagen.

Harper was zelf goed voor 45 dingers.

In het knock-out systeem begonnen acht van de beste slagmannen in de MLB met de missie zo veel mogelijk homeruns te slaan. Harper versloeg achtereenvolgens Freddie Freeman (Atlanta Braves) met 13-12, Max Muncy (Los Angeles Dodgers) met 13-12 en in de finale Kyle Schwarber (Chicago Cubs) met 19-18.

Twee spelers gingen Harper als 'hometown hero' voor: Todd Frazier deed het in 2015 als speler van Cincinnati Reds in eigen huis en Ryne Sandberg in 1990 voor Chicago Cubs.

All-Star Game
Maandag hebben de managers van de National League (Dave Roberts, Los Angeles Dodgers) en de American League (A.J. Hinch, Houston Astros) ook de twee startende werpers voor de All-Star Game bekend gemaakt.

Bij de National League heeft Max Scherzer van de Nationals de eer gekregen, bij de American League Chris Sale van Boston Red Sox. (FOX Sports)

De MLB All-Star Game zie je in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf 01.30 uur LIVE op FOX Sports 6