Tim Cahill
Tim Cahill - © Pro Shots

Topscorer Tim Cahill neemt afscheid bij 'Socceroos'

17 juli 2018
Australiër Tim Cahill heeft zijn afscheid als international aangekondigd. De aanvallende middenvelder was aanwezig op vier WK's, speelde 107 interlands en scoorde vijftig keer.

Hij is daarmee de topscorer van zijn land. "Ik beëindig officieel mijn internationale carrière bij de 'Socceroos'. Het was een onbeschrijflijke eer mijn land te vertegenwoordigen", meldde Cahill op Twitter.

De 38-jarige voetballer maakte afgelopen WK deel uit van de Australische selectie van bondscoach Bert van Marwijk. De Nederlander roemde vooraf de "buitengewone kwaliteiten" van Cahill, maar hij kreeg weinig speeltijd in Rusland. Van Marwijk liet hem alleen invallen in de laatste groepswedstrijd tegen Peru.

De mooiste goal uit de interlandcarrière van Cahill stamt ongetwijfeld uit 2014. Op het WK maakte hij op sublieme wijze de 1-1 tegen Nederland, in een wedstrijd die uiteindelijk met 3-2 door Oranje werd gewonnen:

Cahill speelde een groot deel van zijn carrière in Engeland bij Everton. De laatste club waarvoor hij speelde was Milwall. (ANP)