Usain Bolt
Usain Bolt - © Pro Shots

Usain Bolt wil het in Australië maken als voetballer

17 juli 2018
Topsprinter Usain Bolt lijkt zijn droom om als voetballer uit te komen waar te gaan maken: hij komt waarschijnlijk op proef bij Central Coast Mariners in Australië en maakt volgens de club kans op een contract.

De achtvoudig olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter mag zich de komende zes weken bewijzen down under bij de ploeg uit Gosford.

"Ik twijfel er niet over dat we dan altijd in een uitverkocht huis spelen", aldus CEO Shaun Mielekamp van Central Coast Mariners. 

De 31-jarige Bolt heeft zijn voetbaldroom nooit onder stoelen of banken gestoken. De Jamaicaan trainde eerder bijvoorbeeld al mee bij onder andere Borussia Dortmund en Manchester United. Mielekamp: "Iedereen is verrast hoe graag Bolt wil dat dit gebeurt."

Mielekamp wil niet te ver op de zaken vooruit lopen: "We hebben nog geen overeenkomst. We moeten de komende weken hard werken om het papierwerk rond te krijgen."

Een jaar geleden maakte ​Lightning Bolt​ bekend te stoppen als sprinter. Bij Central Coast Mariners staat Nederlander Tom Hiariej onder contract. (FOX Sports)