Samenvatting Liverpool - Borussia Dortmund

Liverpool verliest ondanks goal Van Dijk in Pulisic-show

22 juli 2018
Borussia Dortmund heeft in de International Champions Cup een 1-3 overwinning op Liverpool geboekt. Virgil van Dijk, Christian Pulisic (2x) en Jacob Larsen waren trefzeker.

Halverwege de eerste helft was het Van Dijk die Liverpool op 1-0 kopte. Uit een ingestudeerde corner kopte de lange verdediger raak, waarbij de hele Dortmund-verdediging hem compleet over het hoofd zag.

Home sweet home
In de tweede helft, waarin Liverpool-aanwinst Naby Keïta zijn debuut maakte, was het de negentienjarige Amerikaan Christian Pulisic die Liverpool de das om deed.

Na aandringen bij Mario Götze mocht Pulisic, halverwege ingevallen, na een overtreding van Ragnar Klavan vanaf elf meter aanleggen. De vleugelspeler twijfelde niet en schoot de bal onberispelijk achter Loris Karius.

De Duitse doelman, schlemiel in de Champions League-finale, begon onder de lat omdat recordaankoop Alisson Becker pas later bij de selectie aansluit.

​Pulisic-show
In een tweede helft vol wissels en een overwicht voor Liverpool, was het wederom Pulisic die het net vond. Hij ontving de bal vlak buiten het strafschopgebied, waarna hij zeer koel bleef en de bal achter Karius schoof.

Ook bij de 1-3 was, niet geheel verrassend, Pulisic van cruciaal belang. Een schot van zijn voet werd slecht verwerkt door Karius, waarna invaller Jacob Larsen het duel op slot gooide: 1-3. (FOX Sports)