Jean-Paul Boëtius
Jean-Paul Boëtius - © Pro Shots

Boëtius krijgt geldboete en disciplinaire schorsing

24 juli 2018
Jean-Paul Boëtius zal deze week niet meer op het trainingsveld van Feyenoord verschijnen. De aanvaller is tot 30 juli disciplinair geschorst door de Rotterdammers.

De vleugelaanvaller van de Rotterdamse club heeft deze straffen gekregen omdat hij afgelopen zaterdag weigerde een korte training af te werken na de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe.

Boëtius is teruggezet naar het beloftenelftal en de rest van de week niet welkom bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij is dus ook afwezig bij de openingswedstrijd in De Kuip tegen het Spaanse Levante komende zondag.

Training
Invallers en spelers die tijdens het duel in Istanbul met Fenerbahçe (eindstand 3-3) geen speelminuten hadden gemaakt, moesten na afloop van het duel een korte training afwerken.

Boëtius, die geen speelminuten kreeg, weigerde dat. Dat was aanleiding voor clubleiding en technische staf om de speler te straffen. Boëtius heeft volgens Feyenoord inmiddels zijn excuses aangeboden en de opgelegde straffen aanvaard. (FOX Sports)