Erik ten Hag
Erik ten Hag - © Pro Shots

Ajax moet er tegen Sturm Graz al staan

24 juli 2018
Nog niet in de sterkste samenstelling moet Ajax woensdagavond tijdens een thuiswedstrijd tegen Sturm Graz de kans op een plaats in de groepsfase van de Champions League levend houden.

Trainer Erik ten Hag neemt zowel Blind als Tadic op in zijn selectie. "Blind zit zeker bij de selectie en ook Tadic is fit om te spelen. Invallen is ook spelen."

"Het is misschien niet optimaal nu, maar dat is het nooit. We hebben ons goed voorbereid en moeten dealen met de omstandigheden", stelde de coach die Kasper Dolberg waarschijnlijk moet missen. De Deen kampt met een buikblessure. "Achter zijn naam staat een heel groot vraagteken", zei Ten Hag.

De weg naar de groepsfase van Champions League is lang voor Ajax, met duels in de tweede voorronde tegen Sturm Graz en mogelijke ontmoetingen met Standard Luik en een nog onbekende tegenstander in de play-offs. Een sterk optreden tegen de Oostenrijkers is niet alleen belangrijk om de groepsfase van het belangrijkste toernooi voor clubteams in zicht te houden.

Als Ajax de nummer 2 van Oostenrijk uitschakelt, dan verzekert de club zich minimaal van een plaats in het hoofdtoernooi van de Europa League. (FOX Sports/ANP)