Jonathan Schoop (rechts)
Jonathan Schoop (rechts) - © ANP

USA Update - Historische comeback Oakland A’s, homerun-held Schoop op herhaling

25 juli 2018
Oakland Athletics heeft na een ongekende comeback een 10-13 zege geboekt op Texas Rangers.

De nummer drie van de American League West poetste in de laatste innings een 10-2 achterstand weg tegen de hekkensluiter.

Grand slam
Mede dankzij een grand slam-homerun van Elvis Andrus in de zesde inning leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Rangers.

De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en met zeven runs in de volgende twee bedrijven was de spanning plots weer om te snijden: 10-9.

Stephen Piscotty sleepte vervolgens met een homerun in de negende inning een verlenging uit het vuur, waarna Khris Davis even later met de vierde dinger van de A’s de overwinning bezegelde.

Voor de laatste keer dat de Athletics terugkwamen van een achterstand van acht runs na zes innings moeten we terug naar 1939, toen het team nog in Philadelphia speelde.

De Rangers, waar Jurickson Profar niet in actie kwam, hadden niet eerder zo’n grote voorsprong weggegeven.

Homerun-held Schoop
In de American League East heeft Baltimore Orioles de tweede van een serie van drie wedstrijden tegen Boston Red Sox gewonnen: 7-6.

Er was opnieuw een hoofdrol voor Jonathan Schoop, die voor de derde wedstrijd op rij een homerun sloeg. In totaal was hij goed voor drie binnengeslagen punten, net als lead-off hitter Tim Beckham.

Collega-international Xander Bogaerts van de Red Sox kwam er dit keer niet aan te pas met de knuppel. (FOX Sports)

Woensdag op FOX Sports 6

18:00 MLB: Rays vs Yankees

22:00 MLB: Blue Jays vs Twins