FOX Sports lanceert 18 commercials
FOX Sports lanceert 18 commercials - © FOXSports.NL

Primeur: FOX Sports maakt per club speciale commercial

25 juli 2018
Als onderdeel van de FOX Sports-campagne ‘De Magie van LIVE’ lanceert de zender vandaag voor alle 18 Eredivisie-clubs een eigen video, waarin hun voetbaldromen voor komend seizoen waarheid worden.

De Magie van Live
"Door voor iedere Eredivisie-club een eigen video te ontwikkelen, dompelen we de fans volledig onder in het eigen clubgevoel", zegt Jan Bonjer, Marketing Director van FOX Sports. "Met ‘De Magie van LIVE’ brengen we het speciale gevoel in beeld dat zo kenmerkend is voor de start van een nieuw seizoen: als straks de bal weer rolt, dan is live op het veld echt alles mogelijk. Die beleving vol van hoop en verwachting hopen we hiermee uit te drukken." De video's zijn te bekijken via www.foxsports.nl/demagievanlive.
  
Absolute droomopdracht’
De video’s zijn in samenwerking met de clubs geproduceerd door HALAL. "Als voetbalfreak en regisseur was het fantaseren over de toekomst van elke club een absolute droomopdracht", zegt Johan Kramer. "Maar het schrijven en filmen van 18 commercials was tegelijkertijd ook een grote uitdaging, waarbij we soms door de actualiteit werden ingehaald. In de film van NAC Breda kozen we bijvoorbeeld voor het perspectief van de keeper, die een paar dagen na de opnames opeens van club veranderde. De dag erna konden we opnieuw beginnen."
 
De campagne loopt tot medio september en verschijnt onder andere online en op tv. Waar mogelijk wordt lokaal het campagnebeeld ingezet van een club uit de regio. Voor het delen van de clubspecifieke films met de fans wordt ook samengewerkt met de eigen kanalen van de Eredivisieclubs. Het nieuwe seizoen van de Eredivisie begint op 10 augustus met de wedstrijd PEC Zwolle – sc Heerenveen.
 
Over FOX Sports
FOX Sports is de thuisbasis van het Nederlandse voetbal met naast alle Eredivisiewedstrijden en play-offs ook de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Tweede Divisie en de edivisie. Iedere speelronde brengen de FOX Sports-presentatoren samen met het aansprekende analistenpanel het Nederlandse voetbalspektakel haarfijn in beeld. Op FOX Sports International zijn de Bundesliga en de grote Europese bekercompetities te zien, net als internationaal toptennis en de grote Amerikaanse sportcompetities MLB, NFL, NHL en UFC.