Samenvatting Bayern München - Manchester City

Robben onderuit tegen City, Barça en Spurs in balans

29 juli 2018
Bayern München heeft op de International Champions Cup ondanks een vroege voorsprong toch verloren van Manchester City: 2-3.

De Duitse kampioen leidde na 24 minuten al met 2-0. Bij beide doelpunten was Arjen Robben betrokken. De Nederlander stuurde bij de openingstreffer Rafinha weg met een mooi balletje, de Braziliaan gaf een voorzet die werd ingekopt door de negentienjarige Meritan Shabani. 

Het tweede doelpunt van Bayern kwam van de voet van Robben zelf. De 34-jarige aanvaller kreeg een prachtige lange bal van Franck Ribéry, nam hem aan en rondde vervolgens knap af. 

De Duitsers leken op rozen te zitten, maar vlak voor rust bezorgde Bernardo Silva City met een harde schuiver de aansluitingstreffer (2-1). Na rust tikte Lukas Nmecha van dichtbij de gelijkmaker binnen, en in de 70ste minuut was het weer Silva die wist te scoren: 3-2. 

Samenvatting Bayern München - Manchester City 

Barcelona klopt Spurs na strafschoppen
De wedstrijd tussen FC Barcelona, waar Jasper Cillessen onder de lat stond, en Tottenham Hotspur, met Michel Vorm op doel, eindigde na reguliere speeltijd in 2-2. Barça won vervolgens na strafschoppen (5-3). Bij beide elftallen kregen veel jonge spelers en nieuwe namen de kans.

De Spaanse goals kwamen van Munir El Haddadi en Braziliaanse nieuwkomer Arthur Melo, Son Heung-min en Géorges-Kevin N'Koudou scoorden namens de Spurs. (FOX Sports)


Samenvatting FC Barcelona - Tottenham Hotspur