Branislav Ninaj
Branislav Ninaj - © Pro Shots

Fortuna neemt verdediger Ninaj (24) over van Lokeren

30 juli 2018
Fortuna Sittard heeft zich versterkt met verdediger Branislav Ninaj. De voormalig Slowaaks jeugdinternational komt over van KSC Lokeren en tekent in Sittard een contract voor drie seizoenen, met een optie op nog één jaar.

Ninaj, eenmalig international voor Slowakije, tekende in 2015 bij KSC Lokeren. Daar kwam hij aanvankelijk weinig aan spelen toe en werd daarop uitgeleend aan het Turkse Osmanlispor en MSK Zilina uit Slowakije.

'Weet wat er gevraagd wordt'
"Ik ken de Eredivisie en ik weet wat er gevraagd wordt. Met Fortuna krijg ik nu de kans om met te bewijzen in de Eredivisie. Geweldig! Toen ik hoorde van de interesse van Fortuna Sittard was het voor mij meteen duidelijk: daar wil ik voetballen", zo laat Ninaj optekenen op de clubsite van Fortuna.

"Hun verhaal was goed, niet alleen voor de korte termijn. Met het team moeten we zeker in de Eredivisie kunnen blijven. Misschien kunnen we zelfs verrassen. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk wedstrijden winnen, zodat de fans trots op ons kunnen zijn."

'Past prima in het spel'
"We volgen Branislav al een hele tijd. We kennen hem al uit zijn tijd bij Slowakije Onder 21 en een speler met zijn kwaliteiten kunnen wij goed gebruiken. Hij is lang, fysiek sterk, heeft ervaring op het hoogste niveau in België en hij weet hoe wij bij Fortuna willen spelen. In dat spel past hij prima", aldus technisch directeur Mustafa Aztopal.

"Toen we de kans kregen om hem vast te leggen hebben we die meteen gegrepen. Zijn bijdrage aan het elftal zal groot zijn, dan ben ik zeker van. Namens de hele club mag ik Branislav welkom heten bij onze familie en wij wensen hem uiteraard heel veel succes toe. (FOX Sports)