FOX Sports DOC: Wij zijn de toekomst teaser

Achter de schermen bij Jong Oranje in FOX Sports Doc 'Wij zijn de toekomst'

1 augustus 2018
FOX Sports-presentator Milan van Dongen heeft tijdens de recente oefentrip van Jong Oranje door Zuid-Amerika een uniek kijkje achter de schermen gekregen. Het resultaat is vastgelegd in de FOX Sports DOC ‘Wij Zijn De Toekomst’, die zaterdagavond direct na de strijd om de Johan Cruijff Schaal is te zien op FOX Sports 1.

Dollen over transfer
Jong Oranje reisde in mei naar Bolivia en Paraguay voor oefenduels tegen de leeftijdsgenoten uit die twee landen. FOX Sports-presentator Milan van Dongen ging mee tijdens de trip en mocht overal bij zijn.

Het kijkje achter de schermen is uniek in de voetballerij, zegt Milan van Dongen: "De voetbalwereld heeft soms het imago gesloten te zijn, maar daar was nu geen sprake van: we waren aanwezig bij alle wedstrijdbesprekingen, teamuitjes en persoonlijke gesprekken. We zien bijvoorbeeld hoe Guus Til tot aanvoerder wordt benoemd, hoe Langeler met Denzel Dumfries dolt over zijn transfer naar PSV en hoe de bondscoach de spelers op de vingers tikt nadat ze tijdens een gezamenlijke avond uit te ver zijn gegaan."

Definitieve doorbraak
Voor Van Dongen zit daarin de kracht van de documentaire. "Door de spelers beter te leren kennen, zien we ze niet alleen als voetballer, maar vooral als jongens van rond de twintig die soms nog onzeker zijn en fouten maken, maar tegelijkertijd keihard werken aan hun definitieve doorbraak."

Jong Oranje speelt begin september belangrijke duels tegen Jong Engeland en Jong Schotland in de jacht op kwalificatie voor EK 2019. Nederland staat momenteel tweede in de poule, met vijf punten achterstand op Jong Engeland. De poulewinnaars plaatsen zich automatisch voor het toernooi in Italië en San Marino. De kwalificatiewedstrijden zijn live te zien op FOX Sports.

Over FOX Sports
FOX Sports is de thuisbasis van het Nederlandse voetbal met naast alle Eredivisiewedstrijden en play-offs ook de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Tweede Divisie en de edivisie. Iedere speelronde brengen de FOX Sports-presentatoren samen met het aansprekende analistenpanel het Nederlandse voetbalspektakel haarfijn in beeld. Op FOX Sports International zijn de Bundesliga en diverse Europese bekercompetities te zien, net als internationaal toptennis en de grote Amerikaanse sportcompetities MLB, NFL en NHL.

‘Wij Zijn De Toekomst – Jong Oranje in Zuid-Amerika’ is zaterdag 4 augustus om 20.45 uur te zien op FOX Sports 1.