Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

USA Update: Yankees ondanks homeruns Gregorius onderuit

3 augustus 2018
Didi Gregorius sloeg twee homeruns voor New York Yankees in de kraker uit de Amerikaanse Major League tegen Boston Red Sox, maar de rake klappen van de Nederlandse slagman konden een nederlaag niet voorkomen. De Red Sox wonnen afgetekend met 15-7.

Gregorius sloeg zijn eerste homerun al in de eerste inning en nam nog twee ploeggenoten mee over de thuisplaat, maar de Yankees hielden de 3-0-voorsprong niet vast.

In de vierde inning kwamen de Red Sox helemaal los en maakten maar liefst acht punten. De tweede homerun van Gregorius viel in de vijfde inning, maar die bracht geen opleving van de Yankees voort.

Bij de Red Sox ontbrak Xander Bogaerts met een blessure. De slagman kreeg twee dagen geleden in het duel met Philadelphia Phillies een bal keihard tegen zijn rechterhand en was nog niet in staat tegen de Yankees mee te doen.

Hall of Fame-game
Het NFL-seizoen komt langzaam weer op gang in de Verenigde Staten. Vannacht werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld, de Hall of Fame-game tussen Chicago Bears en Baltimore Ravens. De Ravens wonnen nipt: 17-16.

Lamar Jackson, van wie veel verwacht wordt voor het komende NFL-seizoen, mocht lang in actie komen omdat veel basisspelers rust kregen. De 21-jarige winnaar van de Heisman Trophy (de prijs voor de beste college football-speler) scoorde met een geweldige touchdown. 

Tijdens de wedstrijd was er speciale aandacht voor oud-spelers Ray Lewis (Ravens) en Brian Urlacher (Bears). De clublegendes werden in het zonnetje gezet en traden officieel toe tot de Pro Football Hall of Fame. (FOX Sports/ANP)