Djavan Anderson (midden)
Djavan Anderson (midden) - © Pro Shots

Anderson maakt toptransfer naar Lazio

3 augustus 2018
Djavan Anderson heeft zijn gedroomde transfer naar de Serie A te pakken. De Nederlandse rechtsback annex centrale verdediger maakt transfervrij de overstap van het failliet verklaarde FC Bari naar Lazio.

Voor Anderson ligt in Rome een vijfjarig contract klaar. De voormalig jeugdspeler van Ajax en AZ stond al een tijd op de radar van verschillende Serie A- en Premier League-clubs. 

Serie B
Anderson kende afgelopen seizoen een moeizame start in de Serie B, maar kwam toch tot negentien optredens. Daarin was de verdediger goed voor één doelpunt en twee assists. 

Ondanks sportief succes met FC Bari - het bereiken van de kwartfinales play-offs om promotie -  kende Anderson ook mindere tijden afgelopen jaar. Zijn Italiaanse werkgever kende grote financiële problemen, waardoor een faillissement uiteindelijk onvermijdbaar bleek.  

Door het faillissement van FC Bari konden Anderson en zijn voormalig ploeggenoten transfervrij een nieuwe werkgever zoeken.

​Cambuur
​In Nederland maakte Anderson voornamelijk minuten in het shirt van SC Cambuur, waar hij twee seizoenen onder contract stond. (FOX Sports)