Dani Hagebeuk tijdens de eWorld Cup
Dani Hagebeuk tijdens de eWorld Cup - © Pro Shots

Dani Hagebeuk uitgeschakeld in eWorld Cup, Pinna naar PS4-finale

3 augustus 2018
Dani Hagebeuk heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van de FIFA eWorld Cup. Over twee wedstrijden was de regerend wereldkampioen 'Gorilla' met 3-2 te sterk voor de eSporter van Ajax.

​Knock-out fase 
In een poule van acht eSporters moest de Nederlander zich bij de eerste vier zien nestelen om zich te plaatsen voor de knock-out fase. Met een derde plek heeft hij zich dus bij de laatste 16 gevestigd. Helaas voor Dani strandde hij in die fase van het toernooi.

Prijzengeld 
Als hij de kwartfinale wist te bereiken, zou de 20-jarige Hagebeuk verzekerd zijn van 10.000 dollar. Nu moet hij het met 'slechts' 2.500 dollar doen.

Voor het bereiken van de halve finales staat een beloning van 20.000 dollar. De winnaar van het toernooi krijgt 250.000 dollar en de runner-up 50.000.

Pinna naar de halve finale
Stefano Pinna, eSporter van PSV, heeft zich uiterst knap geplaatst voor de halve finale, tegelijkertijd de PS4-finale. De Belg eindigde als tweede in de poule achter de ongeslagen, favoriete Argentijn Nicolás Villalba.

In de achtste finale was Pinna met 8-4 te sterk voor de Deen 'Agge'. Vervolgens rekende Pinna ook uitstekend af met de Duitse MoAubameyang (6-5).

Zondag speelt Pinna tegen de Deen 'Marcuzo'. Laatstgenoemde stuntte in de kwartfinale door topfavoriet Nicolás Villalba (Nicolas99fc) te verslaan (3-2).

Deceptie Jimmy Donkers
Voor de andere Nederlander is het toernooi voorbij. Jimmy, eSporter van Feyenoord, moest vandaag minimaal één van de twee wedstrijden zien te winnen om door te gaan naar de laatste 16. Dat lukte hem niet en daarom kwam hij uiteindelijk één punt te kort voor het bereiken van de volgende ronde. 

Bekijk hier de eerste leg van het duel tussen Dani en Gorilla:

Bekijk hier de tweede leg van het duel tussen Dani en Gorilla:

FIFA eWorld Cup, van 2 t/m 4 augustus LIVE te zien op FOX Sports 3 en 6. (FOX Sports)


Gerelateerd