Alex Cora (links)
Alex Cora (links) - © ANP

USA Update: Red Sox in verhit duel langs Yankees, Albies matchwinner Braves

4 augustus 2018
Boston Red Sox heeft ook de tweede wedstrijd van een serie van vier tegen aartsrivaal New York Yankees gewonnen.

In een verhit duel op Fenway Park was de ploeg van Xander Bogaerts met 4-1 te sterk voor het team van Didi Gregorius.

Coach Cora weggestuurd
Boston-coach Alex Cora haalde het einde van de wedstrijd niet, hij werd voor het eerst in zijn carrière weggestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding. De commotie ontstond nadat pitcher Rick Porcello een slagman raakte en Yankees-werper Luis Severino even later op dezelfde wijze revanche leek te nemen.

Porcello ontpopte zich vervolgens wel tot de held van de thuisploeg. De pitcher stond de gehele wedstrijd op de heuvel, stond slechts één hit toe - een homerun in de derde inning van Miguel Andújar - en was goed voor negen strike-outs.

Porcello is pas de tweede Red Sox-werper in vijftig jaar met een one-hitter tegen de Yankees.

Steve Pearce, Eduardo Núñez en Mitch Moreland sloegen de punten binnen voor de Red Sox. Oranje-internationals Bogaerts en Gregorius kwamen er niet aan te pas met de knuppel.

Albies matchwinner Braves
Ozzie Albies van Atlanta Braves onderstreepte wel weer zijn almaar groeiende reputatie. De op Curaçao geboren binnenvelder sloeg met een tweehonkslag het winnende punt binnen tijdens de 1-2 zege op New York Mets.

Het was alweer de vijfde zege op rij voor de Braves, die op de tweede plaats staan in de National League East. (FOX Sports)