FIFA eWorld Cup
FIFA eWorld Cup - © Pro Shots

Stefano Pinna verliest FIFA eWorld Cup-finale

4 augustus 2018
PSV-eSporter Stefano Pinna heeft zijn uitstekende prestaties in de eWorld Cup niet kunnen bekronen met de hoofdprijs. De Belg ging in de finale over twee wedstrijden met 4-0 onderuit tegen 'Msdossary'.

PlayStation
De eerste leg van de grote finale werd gespeeld op de favoriete console van Pinna: de PlayStation 4. Desondanks kon Pinna geen vuist maken tegen de effectieve, kalm spelende Msdossary en ging met 2-0 onderuit.

Xbox
Ook op de Xbox, de console van ​Msdossary​​, was Pinna niet opgewassen tegen de man uit Saoedi-Arabië. Net als op de PlayStation werd het ook op de Xbox 2-0 in het voordeel van ​Msdossary​.

Ongeslagen
Tot aan de finale was Pinna bezig uit een uitstekende reeks, waarin hij geen enkele keer verloor en onder meer de sterke MoAubameyang en Marcuzo naar huis stuurde.

De opponent van Pinna, Msdossary uit Saoedi-Arabië, had in de groepsfase al eens verloren. Dat was nota bene tegen toenmalig regerend wereldkampioen Gorilla, die vrijdag Dani Hagebeuk uitschakelde.

Met het verliezen van de finale heeft Pinna de hoofdprijs van $250.000 misgelopen. Een schrale troost voor zijn verlies zijn de 50.000 dollars waar de Belg wél mee naar huis gaat. (FOX Sports)