Duel om Johan Cruijff Schaal ontsierd door fakkelgooiers

Feyenoord doet aangifte tegen fakkelgooiers

7 augustus 2018
Feyenoord heeft aangifte gedaan tegen de supporters die vuurwerk op het veld gooiden tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal afgelopen zaterdag.

De club uit Rotterdam-Zuid heeft deze actie ondernomen omdat 'het gooien van fakkels richting en op het veld een gevaarlijke situatie oplevert voor supporters, stewards en spelers'. Feyenoord verwacht dat het Openbaar Ministerie de zaak op korte termijn zal oppakken.

"Feyenoord betreurt het deze stap te hebben moeten zetten", stelt stadiondirecteur Jan van Merwijk, die voor club en stadion veiligheidszaken in zijn portefeuille heeft. "We zien het echter als de enige logische stap na wat er in Eindhoven is voorgevallen. Feyenoord heeft de plicht als werkgever te zorgen voor een veilige werkomgeving voor haar werknemers, mensen die we inhuren en natuurlijk ook voor haar supporters. Deze is natuurlijk in het geding als er met brandende voorwerpen in hun richting wordt gegooid."

Daders identificeren
De club hoopt samen met de KNVB, de politie en het OM een flink aantal daders te identificeren om ze vervolgens uit stadions te kunnen bannen.

Feyenoord meldt het volgende op haar website: "Het is tijd geworden om de handen ineen te slaan, om paal en perk te stellen aan het wangedrag van die kleine groep die zich structureel niet aan de regels houdt en die zich niks aan lijkt te trekken van hoezeer ze anderen en hun club schaden."

Feyenoord heeft eerder al laten weten dat het niet 'de vraag is of fakkels en vuurwerk sfeerverhogend werken'. "Het gaat erom dat het verboden is, ongezond en vooral gevaarlijk", volgens de Rotterdammers. 

Algemeen directeur Jan de Jong betreurt wat er is gebeurd in Eindhoven. "Ik heb dat ook aan PSV laten weten en namens Feyenoord mijn excuses aangeboden. PSV heeft immers flink de nek uitgestoken door meer dan 4000 Feyenoord-supporters toe te laten in hun stadion. Die moedige zet is dus helaas niet beloond. Zoals eerder is het weer een relatief kleine groep die zich ernstig heeft misdragen, maar het feit ligt er wel dat het goed is misgegaan." (FOX Sports/ANP)

Ajax-vrouwen starten goed in Europa

7 augustus 2018
Ajax-vrouwen starten goed in Europa
De voetbalsters van Ajax hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd voor de Champions League overtuigend gewonnen. De landskampioen versloeg de...