Samenvatting Real Madrid - AS Roma

Nederlandse invallers met AS Roma onderuit tegen Real Madrid

8 augustus 2018
Real Madrid heeft zijn oefencampagne in de International Champions League afgesloten met een 2-1 zege op AS Roma.

De Champions League-winnaar was in New Jersey duidelijk te sterk voor de Italiaanse tegenstander, die invallers Kevin Strootman, Justin Kluivert en Rick Karsdorp in de gelederen had.

Real had binnen een kwartier al een 2-0 voorsprong te pakken. In de slotfase konden de Romeinen daar met een doelpunt van Strootman pas iets tegenover zetten.

Hoofdrol Bale
Een hoofdrol in het duel, dat ruim 51.000 bezoekers trok, was weggelegd voor aanvaller Garreth Bale. Met een fraaie pass buitenkant voet bracht hij in de tweede minuut middenvelder Marco Asensio in stelling, die de score opende.

Na een kwartier spelen was het Bale zelf die Madrid op 2-0 zette. Kevin Strootman deed in de 83ste minuut iets terug voor Roma. Een doorgekopte ingooi viel in het strafschopgebied voor de voeten van de Nederlander, die hem via keeper Keylor Navas inschoot.

Strootman, Karsdorp en Kluivert begonnen het duel op de bank. De Nederlanders kwamen na rust pas in actie voor Roma; Kluivert vanaf de 46ste minuut , Strootman en Karsdorp vanaf de 63ste minuut. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd