J.D. Martinez (rechts) en Mitch Moreland
J.D. Martinez (rechts) en Mitch Moreland - © ANP

USA Update: Boston Red Sox en New York Yankees winnen na extra innings

8 augustus 2018
Boston Red Sox is de eerste ploeg dit seizoen in de MLB die de mijlpaal van tachtig zeges heeft bereikt.

Het team van Xander Bogaerts was na een emotionele achtbaan met 7-10 te sterk voor Toronto Blue Jays.

Boston is pas de vierde club sinds 1961 die de grens van tachtig overwinningen bereikt in minder dan 114 wedstrijden. Los Angeles Dodgers (2017), Seattle Mariners (2001) en New York Yankees (1998) gingen de koploper van de American League East voor.

De Red Sox kregen de zege dinsdag niet cadeau. De bezoekers keken na zeven innings tegen een 3-1 achterstand aan, waarna homerun leader J.D. Martinez met zijn 34ste maximale score de stand op 3-5 bracht.

De Blue Jays sleepten met een homerun in de negende inning alsnog een verlenging uit het vuur (5-5), maar in het eerste extra bedrijf maakte Boston het karwei af.

Mitch Moreland en Jackie Bradley Jr. sloegen allebei een bal van Toronto-reliever Ken Giles over de hekken.

Korte stop Bogaerts tekende voor een hit en een run namens de Red Sox.

Gregorius helpt Yankees aan late zege
Collega-international Didi Gregorius had met naaste belager New York Yankees eveneens extra innings nodig voor een 3-4 zege bij Chicago White Sox.

Na negen innings stond er een 1-1 stand op het scorebord, waarna beide ploegen twee runs maakten in het eerste extra bedrijf. Miguel Andújar sloeg vervolgens in de dertiende inning Gregorius binnen voor het winnende punt.

Runner-up New York (70 zeges tegenover 42 nederlagen) heeft in de AL East nog altijd een ruime achterstand ten opzichte van koploper Boston (80-34). (FOX Sports)

Woensdag op FOX Sports 6

21:30 MLB: Diamondbacks vs Phillies

 

Gerelateerd