Fakkels PSV Feyenoord
Fakkels PSV Feyenoord - © FOXSports.NL

KNVB doet net als Feyenoord aangifte tegen fakkelgooiers

8 augustus 2018
Na Feyenoord heeft ook de KNVB aangifte gedaan tegen de personen die afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal brandende fakkels op het veld hebben gegooid.

De wedstrijd PSV – Feyenoord moest al in de eerste minuut worden onderbroken vanwege vuurwerk op het veld. “Het gebruik van vuurwerk op dichtbevolkte tribunes ziet er weliswaar sfeervol uit, maar kan tot levensgevaarlijke situaties leiden en serieus letsel tot gevolg hebben", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal bij de KNVB. "Om nog maar niet te spreken over wat er kan gebeuren als vuurwerk richting spelers wordt gegooid. De KNVB en de clubs zijn het erover eens dat we ons samen moeten inspannen om het gebruik van vuurwerk rondom wedstrijden en trainingen te stoppen.

Signaal afgeven
Door het doen van aangifte wil de KNVB een signaal afgeven. “Door als organisator van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal aangifte te doen, willen wij tevens een signaal afgeven naar de clubs. Als zij tijdens de competitie in hun stadion geconfronteerd worden met het afsteken van vuurwerk, hopen we dat zij ook aangifte doen bij de politie. Adequate en consequente handhaving is van groot belang om de associatie tussen voetbal en vuurwerk te verbreken en op dat gebied voor iedereen de veiligheid te waarborgen."

Eerdere aangifte 
De KNVB deed in 2014 ook al aangifte tegen supporters die vuurwerk op het veld gooiden tijdens de Bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle. Naar aanleiding van die aangifte werden 36 daders opgespoord en strafrechtelijk vervolgd. Deze personen kregen onder meer een landelijk stadionverbod van 36 maanden. 

Promes scoort en mist strafschop

8 augustus 2018
Promes scoort en mist strafschop
Quincy Promes zal met gemengde gevoelens terugkijken op de eerste wedstrijd van zijn ploeg Spartak Moskou in de derde voorronde van de Champions...

Gerelateerd