Feyenoord is het Europese seizoen bijzonder slecht begonnen. De bekerwinnaar verliest het eerste duel van de Slowaakse club AS Trencin met 4-0.

De Kroatische spits Antonio Mance opende al na vijf minuten de score. Mance maakte in de 37ste minuut ook de 2-0, na een misverstand tussen verdediger Sven van Beek en doelman Justin Bijlow.

Kort voor rust schoot Philip Azango Elayo de derde treffer achter Bijlow, nadat Bart Nieuwkoop zich had verkeken op een voorzet van Joey Sleegers. In de openingsfase werd ook nog een doelpunt afgekeurd van Trencin, de club van de Rotterdamse trainer Ricardo Moniz en eigenaar Tscheu. Na rust schoot Mance de vierde binnen voor de Slowaken.

De bekerwinnaar heeft volgende week donderdag in de eigen Kuip bijna een wonder nodig om zicht te houden op een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League. Overwinteren in dat Europese bekertoernooi is een van de doelstellingen dit seizoen.

De Rotterdammers openden hun seizoen zaterdag met winst van de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord versloeg landskampioen PSV via strafschoppen en pakte zo al de vijfde prijs in drie jaar onder Van Bronckhorst. Vijf dagen later zette het elftal van Van Bronckhorst zich echter voor schut in het warme Zilina.

(FOX Sports/ANP)