Buffalo Bills in september 2017
Buffalo Bills in september 2017 - © ANP

USA Update - Footballspelers knielen weer bij volkslied

10 augustus 2018
Tijdens de eerste oefenwedstrijden voor aanvang van het nieuwe seizoen in het American Football hebben zeker vijf spelers geprotesteerd tijdens het spelen van het volkslied.

Twee van hen knielden, terwijl drie anderen hun vuist in de lucht staken. Een onbekend aantal spelers kwam pas uit de kleedkamer nadat het volkslied werd gespeeld.

Twee spelers de Miami Dolphins knielden bij het afspelen van het volkslied. Een speler van Miami en twee van de Philadelphia Eagles staken hun vuist in de lucht. Stephen Ross, de eigenaar van Miami, had eerder gezegd niet te tolereren dat zijn spelers het volkslied zouden gebruiken voor protest en heeft gedreigd met schorsing van zijn spelers.

President Donald Trump wil dat spelers uit de National Football League (NFL) voortaan een schorsing krijgen als ze weigeren te gaan staan bij het Amerikaanse volkslied. De schorsing moet wat Trump betreft gelden voor het gehele seizoen en de spelers zouden gedurende die tijd geen salaris moeten ontvangen.

Het bestuur van de NFL heeft nog altijd geen regels of richtlijnen ingevoerd.

Kenley Jansen kampt weer met hartproblemen
Kenley Jansen van de Los Angeles Dodgers is met hartritmestoornissen opgenomen in een ziekenhuis. De rechtshandige pitcher laat zich de komende dagen door een cardioloog onderzoeken.

Jansen kampte in 2011 en 2012 ook met hartritmestoornissen. De dertigjarige speler van het Nederlands team liet zich opereren en groeide de afgelopen jaren uit tot één van de beste werpers van de Major League Baseball.

Stanton slaat hardste homerun ooit gemeten
Giancarlo Stanton heeft donderdag het record aangescherpt van de hardste homerun. De hitter van de New York Yankees sloeg een homerun van 121.7 mijl per uur tegen Texas Rangers. Dit is de hardste homerun ooit gemeten in de MLB.   


(FOX Sports/ANP)