ATP Toronto: Nadal vs. Cilic

Veerkrachtige Nadal kraakt Cilic in Toronto

11 augustus 2018
Rafael Nadal heeft zich op knappe wijze geplaatst voor de halve finales van het masterstoernooi van Toronto. De nummer een van de wereld schudde Marin Cilic in drie sets van zich af: 2-6, 6-4, 6-4.

Nadal had nog wat goed te maken tegen de Kroaat. De Spanjaard moest in de kwartfinales van de Australian Open geblesseerd opgeven tegen de mondiale nummer zeven.

Cilic toonde zich in Canada echter ook meteen van zijn beste kant. Hij liet zijn tegenstander aanvankelijk alle hoeken van de baan zien en snelde met twee breaks naar de winst in de eerste set.

Nadal had in het tweede bedrijf een antwoord paraat op het ijzersterke spel van Cilic. Hij raakte een vroege voorsprong kwijt op 5-3, maar pakte de set met een tweede break.

De beslissende set ging lang gelijk op, maar op 5-4 sloeg Nadal door de service van de Kroaat heen waarmee de partij meteen was afgelopen.

Nadal treft in de halve finales Karen Khachanov, de bedwinger van Robin Haase. De Rus had vrijdagnacht weinig moeite met de Hagenaar: 6-3, 6-1.(FOX Sports)

Gerelateerd