Xander Bogaerts (links)
Xander Bogaerts (links) - © ANP

USA Update: Puntenregen Red Sox na homerun Bogaerts, rookie schrijft historie tegen Yankees

11 augustus 2018
Boston Red Sox heeft zijn voorsprong in de American League East opnieuw vergoot.

Het team van Xander Bogaerts legde na een puntenregen Baltimore Orioles met 12-19 over de knie.

De Oranje-international had zelf een groot aandeel in de zege. Hij sloeg meteen in de eerste inning een homerun met twee man op de honken en was tijdens het duel goed voor vier binnengeslagen punten en twee runs.

Ondanks de knal van Bogaerts keken de Red Sox na drie innings tegen een achterstand van vijf punten aan. De gevaarlijke slagformatie liet vervolgens echter zien waarom Boston dit seizoen de beste ploeg van de MLB is.

Andrew Benintendi tekende net als Bogaerts voor een three run homer, terwijl Brock Holt eveneens de bal over de hekken sloeg.

De bezoekers kregen ook nog eens tien vrije lopen cadeau, waarvan twee met de honken vol. De Red Sox zetten zodoende met maar liefst veertien runs in de laatste vier innings de zaken recht.

Rookie schrijft historie tegen Yankees
De koploper van de AL East heeft nu een voorsprong van negen wedstrijden op naaste belager New York Yankees. Het team van Didi Gregorius ging met 7-12 onderuit tegen Texas Rangers, de club van Jurickson Profar.

Gregorius had persoonlijk wel een goede dag met drie hits en twee runs in vijf slagbeurten. Profar kon geen indruk maken met de knuppel.

Voor Ronald Guzman van de Rangers werd het een wedstrijd om nooit te vergeten. De 23-jarige nieuwkomer werd de eerste rookie ooit die drie homeruns tegen de Yankees wist te slaan.

Onder het toeziend oog van zijn vader, die hem voor de eerste keer zag spelen in de MLB, kreeg hij nog een kans op het MLB-record van vier homeruns in een wedstrijd. In de achtste inning werd hij echter met drie slag weggestuurd. (FOX Sports)