Bayern München treedt zondag zonder Corentin Tolisso aan in de wedstrijd om de Duitse Supercup tegen Eintracht Frankfurt.

De middenvelder ontbreekt bij de Duitse kampioen omdat hij na het met Frankrijk gewonnen WK wat langer vakantie heeft gekregen. De Colombiaanse spelmaker James Rodriguez gaat wel mee naar Frankfurt, ondanks lichte enkelklachten.

"Ik heb negentien gezonde spelers plus James, die half fit is'', zei Niko Kovac, de nieuwe trainer van Bayern München. Amper drie maanden geleden won Kovac als trainer van Eintracht Frankfurt de Duitse beker, door uitgerekend zijn nieuwe club in de finale met 3-1 te verslaan. "Ik denk dat alle spelers, en zeker ook de trainer, heel graag nu willen winnen'', zegt keeper Manuel Neuer, de aanvoerder van Bayern München.

Kovac weet als geen ander hoe het elftal van Frankfurt in elkaar steekt. "Ik ken de zwakke plekken en weet waar we ze pijn kunnen doen'', zegt de Kroaat, die kan beschikken over een fitte Arjen Robben. De 34-jarige Groninger begint aan zijn tiende seizoen bij Bayern. De afgelopen twee jaar begon de 'Rekordmeister' het seizoen steeds met winst van de Supercup. (ANP)

​Eintracht Frankfurt - Bayern München is zondag om 20.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 4.

Piqué zwaait af als international

11 augustus 2018
Piqué zwaait af als international
De Spaanse bondscoach Luis Enrique kan geen beroep meer doen op Gerard Piqué. De verdediger van FC Barcelona (31) stelt zich niet langer beschikbaar...

Gerelateerd