Schippers en Samuel
Schippers en Samuel - © Pro Shots

Zilver Schippers en brons Samuel op 200 meter

11 augustus 2018
Dafne Schippers heeft op de EK atletiek in Berlijn haar seizoen niet kunnen bekronen met een gouden medaille.

De Utrechtse begeerde na een matig seizoen meer dan ooit de Europese titel op de afstand waardoor ze al twee wereldtitels in bezit heeft, maar moest in het Olympiastadion de Britse Dina Asher-Smith voor zich dulden.

Het zilver viel haar ten deel, wel in haar beste seizoenstijd van 22,14 seconden. Asher-Smith won in 21,89, de beste tijd van dit jaar.

Samuel
Jamile Samuel steeg boven zichzelf uit in de finale. De Amsterdamse rende naar het brons, haar eerste individuele medaille in haar zestiende deelname aan een internationaal titeltoernooi. Haar tijd was 22,37.

Asher-Smith had Schippers ook al onttroond als kampioene op de 100 meter. De Utrechtse behaalde brons op het koningsnummer.

De Witte
Vol ongeloof keek Lisanne de Witte na de finale van de 400 meter op de EK in Berlijn naar het scorebord. Ze zag tot haar verbazing dat ze derde was geworden en dus brons mee naar huis neemt.

"Ik kan het nog niet helemaal geloven'', zei De Witte met de Nederlandse vlag om haar schouders. "Ik denk dat het pas tot me doordringt als straks die medaille om mijn nek hangt." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd