ATP Toronto: Nadal vs. Khachanov

IJzersterke Nadal treft verrassing Tsitsipas in finale Toronto

12 augustus 2018
Rafael Nadal gaat zondag op jacht naar zijn vierde titel in de Rogers Cup. De nummer een van de wereld schakelde in de halve finales Karen Khachanov uit: 7-6, 6-4.

De 22-jarige Rus, die in de kwartfinales te sterk was geweest voor Robin Haase, had tijdens het toernooi in Toronto nog maar een break hoeven incasseren. Nadal leek echter niet onder de indruk en brak de mondiale nummer 38 meteen in zijn eerste servicegame.

Khachanov sloeg prompt terug in de volgende game, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen in de eerste set. De jonge Rus hield aanvankelijk gelijk tred maar betaalde de prijs voor twee afzwaaiers op zijn eigen opslag.

De drievoudig winnaar van het toernooi sloeg opnieuw toe op 1-1 in het tweede bedrijf en gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Droomweek Tsitsipas krijgt vervolg
Nadal treft in de finale met Stefanos Tsitsipas een ander toptalent. De 19-jarige Griek sloeg zich in een marathonpartij langs de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-7, 6-4, 7-6.

De nummer 27 van de wereld wist in de beslissende tiebreak twee matchpoints niet te verzilveren, voordat hij zelf een matchpoint wegpoetste. Driemaal bleek vervolgens scheepsrecht voor de Griek.

Voor Tsitsipas was het deze week de vierde zege op een speler uit de top tien na eerdere overwinningen op Alexander Zverev, Dominic Thiem en Novak Djokovic. (FOX Sports)

Gerelateerd