Samenvatting Sevilla - FC Barcelona

Dembélé knalt Barcelona naar Supercup

13 augustus 2018
Met een meesterlijke uithaal heeft Ousmane Dembélé zijn club FC Barcelona in Marokko de Spaanse Supercup bezorgd.

De Franse aanvaller knalde in de 78ste minuut van de wedstrijd tegen Sevilla diagonaal raak: 1-2.

In die stand kwam nadien in Tanger geen verandering meer, al had Wissam Ben Yedder in de extra tijd de gelijkmaker nog wel voor het inschieten.

De Fransman verzuimde echter een strafschop te benutten. Doelman Marc-André ter Stegen kon het slappe schot klemvast pakken.

VAR
Pablo Sarabia opende de score voor Sevilla, dat als bekerfinalist mocht uitkomen in de strijd om de Supercup, die dit keer maar over één wedstrijd ging.

Gerard Piqué bracht de gelijkmaker op zijn naam voor Barcelona, dat vorig seizoen zowel de landstitel als de Spaanse beker won. De Catalaanse club veroverde de Supercup voor de dertiende keer.

Bij het doelpunt van Sevilla raadpleegde de veldarbiter voor de zekerheid nog even de videoscheids (VAR). Hij wilde weten of er sprake was van buitenspel. Dat bleek niet het geval. Het was de eerste keer dat de VAR in het Spaanse topvoetbal daadwerkelijk werd gebruikt. (FOX Sports/ANP)

Vitesse redt het niet tegen Basel

16 augustus 2018
Vitesse redt het niet tegen Basel
Vitesse is uitgeschakeld in de Europa League. In de derde voorronde was FC Basel in eigen huis, net als een week eerder in Arnhem, met 1-0 te...