Wayne Rooney
Wayne Rooney - © ANP

USA Update: 'Laatste man' Rooney redt D.C. United met ultieme sprint, wereldactie én assist

13 augustus 2018
Er zit nog altijd geen sleet op Wayne Rooney. De 32-jarige aanvaller hielp zondagnacht D.C. United diep in de blessuretijd aan een 3-2 zege op Orlando City SC na een waanzinnige verdedigende actie én dito assist.

Bij de stand 2-2 in de vijfde en laatste minuut van de extra tijd redde Rooney in eerste instantie zijn ploeg bij een counter van Orlando.

Met de United-keeper uit zijn doel leken de bezoekers op weg naar een winnende treffer, maar de Engelsman schudde als laatste man nog een indrukwekkende sprint over een half veld uit zijn benen en veroverde de bal met een perfecte tackle.

Rooney was echter nog niet klaar. De voormalige international leverde vervolgens over grote afstand een panklare voorzet af op Luciano Acosta, die de 3-2 tegen de touwen kopte. De Argentijn completeerde met het winnende doelpunt tevens zijn hattrick voor de ploeg uit Washington.

 

Jongensboek pinchhitter Chicago Cubs
Voor een andere sportploeg uit de Amerikaanse hoofdstad waren de druiven juist zuur in de ultieme slotfase. Washington Nationals zal zich bij Chicago Cubs met een 0-3 voorsprong met twee uit in de negende inning al rijk hebben gerekend.

De Cubs gaven zich echter nog niet gewonnen. De thuisploeg kreeg de honken vol, waarna pinchhitter David Bote zijn eigen jongensboek schreef met een grand slam-homerun, goed voor vier punten: 4-3. (FOX Sports)