ATP Cincinnati: Djokovic vs. Johnson

Djokovic neemt eerste horde in mogelijk historische week

14 augustus 2018
Novak Djokovic is in Cincinnati prima begonnen aan wat voor hem een historische week moet worden. De voormalige nummer een van de wereld sloeg zich in de eerste ronde van het masterstoernooi in twee sets langs Steve Johnson: 6-4, 7-6.

Djokovic kan in Ohio de eerste speler worden die alle ATP World Tour Masters 1000-evenementen op zijn naam brengt. Het ATP Cincinnati is het enige toernooi van de negen dat de Serviër nog mist op zijn palmares.

Johnson, die eerder dit jaar twee ATP-titels veroverde, was echter niet van plan mee te werken aan het doel van zijn tegenstander. De Amerikaan hield lang stand in de eerste set, maar leverde alsnog op 5-4 zijn service in.

Het tweede bedrijf had een grillig verloop, waarbij Johnson een 3-0 achterstand met twee breaks omdraaide in een 3-4 voorsprong. Djokovic sloeg vervolgens opnieuw toe, maar wist ondanks zeven matchpoints in de volgende games het karwei niet te klaren.

Pas in de tiebreak op het negende wedstrijdpunt schudde de nummer tien van de plaatsingslijst Johnson definitief van zich af. (FOX Sports)

Gerelateerd